Arkivernes dag

Arkivernes dag er en landsdækkende begivenhed, hvor arkiverne inviterer befolkningen ind for at se, hvad vi kan. Åbent hus-dagen bliver på mange arkiver suppleret med udstilling, foredrag eller andre aktiviteter.

Nogle år er der et fælles landsdækkende tema, eller endda fælles nordisk, mens det andre år er frit. Kærlighed, Idræt og Klima er nogle af de temaer, der har været i spil til arrangementet.

Arkivernes dag finder sted den anden lørdag i november.

 

Arkivernes Dag 2019

lørdag den 9. november

Emnet for Arkivernes Dag 2019 er “Gemt eller Glemt”.

Årets plakat er udsprunget af et fælles nordisk samarbejde, hvor vi har valgt at lægge vægt på de ting, som glemmes i samfundet, men som kan dokumenteres af arkiverne gennem fx billeder og dokumenter.

Hent selv årets plakat og print den fra en alm. pdf.fil eller download den i publisher, udskift f.eks. billeder og tekst og tilføj forskellige praktiske oplysninger om arkivets aktivitet, tid og sted nederst på plakaten.

Plakaten kan også rekvireres gratis i SLA’s sekretariat på mail: .

Version pdf til print: Arkivernes Dag 2019 – PDF

Version publisher til redigering: Arkivernes Dag 2019 – Publisher

 

Lokal annoncering og omtale af Arkivernes Dag er vigtig. Ofte bringer lokale uge- og tilbudsaviser omtale omkostningsfrit, blot de modtager færdigskrevet stof.
2018 tips til god pressekontakt, Ark. Dag

Vi har oprettet en Facebook-gruppe med navnet “Arkivernes Dag”. Her kan i dele og reklamere med jeres arrangementer. Gruppen er offentlig tilgængelig og kan findes her: Arkivernes Dag – Facebook. Dertil er det også gratis at lægge arrangementerne på KultuNaut (Danmarks største elektroniske kulturkalender).

Og når Arkivernes Dag 2018 er vel overstået, udsender sekretariatet en kort mail med et link. hvor antal besøgende på Arkivernes Dag skal registreres
– på forhånd TAK.

Bestil plakat til Arkivernes Dag