Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Scanning af kilder

29. november 10:00 16:00

kr. 300 for medlemmer af SLA og ODA, kr. 500 for andre – Prisen er inkl. fuld forplejning

På dette kursus arbejdes der med hele processen af digitalisering af kilder fra scanning til færdig visning på arkiv.dk.
På kurset lærer du at scanne kilder til bevaringsformat i tiff, bearbejde kilderne til den rigtige størrelse til formidling, konvertere kilderne til pdf og lægge dem rigtigt ind i Arkibas til visning på arkiv.dk. Vi skal også lærer at OCR-behandle trykte kilder og konvertere dem til en søgbar pdf-fil. Alle arbejdsgange vil blive grundigt gennemgået, og der vil også være god tid til, at deltagerne selv kan arbejde med medbragt materiale med hjælp fra underviseren.

Underviser: Christian Ditlev Rasmussen, Vejen Lokalarkiv

Praktisk information

Vi benytter en scanner af typen Epson Perfection V750 Pro med scannersoftwaren Silverfast, gratisprogrammet IrFanView til bearbejdning og konvertering til pdf og betalingsprogrammet FineReader til OCR-behandling og konvertering til søgbar pdf. Vi skal også prøve at se nærmere på nogle af de gratis OCR-programmer, der findes, men som desværre har en del begrænsninger.

Vi har et mindre udvalg af aviser og bøger, men I må meget gerne selv medbringe egne materialer til brug på kurset, og et usb-stik eller en ekstern harddisk til at gemme de filer, som I har arbejdet med i løbet af dagen.

Fri parkering ved kursusstedet.

Detaljer

Dato:
29. november
Tidspunkt:
10:00 – 16:00

Arrangør

Sammenslutningen af Lokalarkiver
Phone
75 84 08 98
Email
Website
Se Arrangør hjemmeside

Sammenslutningen af Lokalarkiver

Andkærvej 19
Vejle, 7100
+ Google Maps
Tilmeldte: 0 / 10

Tilmeld dig her

Endnu ingen tilmeldte

Udfyld nedenstående felter afhængig af den valgte faktureringsmåde
Læs hvilke oplysninger vi gemmer om dig i vores privatlivspolitik
Tribe Loading Animation Image

Frameld mig dette arrangement