Det står endnu uklart, hvorvidt arkiverne må genåbne den 6. maj. SLA søger dialog med Kulturministeriet vedr. spørgsmålet og vender tilbage med svar hurtigst muligt.

De danske arkiver kan åbne igen den 6. maj. Det står klart, efter regeringen den 4. maj offentliggjorde rammerne for den næste fase af genåbningen. Samtidig hæves det indendørs forsamlingsforbud fra 10 til 25. I kan læse aftaleteksten her.

Der vil gælde en række retningslinjer, som arkiverne skal overholde for at genåbne, og de er som følger:

  • Besøgenede skal fremvise coronapas ved besøg på arkivet. Krav om coronapas gælder ikke for medarbejdere og personale, men disse opfordres af regeringen alligevel til at holde et opdateret coronapas.
  • Håndsprit skal være tilgængeligt ved indgangen og udgangen til arkivet.
  • Der opfordres til, at der holdes minimum 1 meters afstand til hinanden, når man færdres på arkivet.
  • Der må maksimalt være 1 besøgende pr. 2 m2 gulvareal.
  • Arbejdspladers på læsesal skal rengøres efter hvert besøg, ligesom computere og lignende bør rengøres efter hvert besøg.

En mere detaljeret fremstilling af retningslinjerne kan læses her.

Genåbningen vil i første omgang gælde de publikumsvendte aktiviteter på arkviet. Vi opfordrer derfor arkiverne til at vente til den 21. maj med foreningsvendte aktiviteter, så som foredrag, slægtsforskningscaféer og bestyrelsesmøder.

Vær opmærksom på, at disse anbefalinger og rammer kan ændre sig, hvis det generelle sygdomsbillede ændrer sig. Hold derfor øje med regeringens udmeldinger, mens vi også sørger for at opdatere SLA’s hjemmeside løbende.