Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Scanning af kilder

16. september 10:00 16:00

På dette kursus arbejdes der med hele processen af digitalisering af kilder fra scanning til færdig visning på arkiv.dk.
På kurset lærer du at scanne kilder til bevaringsformat i tiff, bearbejde kilderne til den rigtige størrelse til formidling, konvertere kilderne til pdf og lægge dem rigtigt ind i Arkibas til visning på arkiv.dk. Vi skal også lærer at OCR-behandle trykte kilder og konvertere dem til en søgbar pdf-fil. Alle arbejdsgange vil blive grundigt gennemgået, og der vil også være god tid til, at deltagerne selv kan arbejde med medbragt materiale med hjælp fra underviseren.

Underviser: Tanya Jensen, Vesthimmerlands Kommune

Praktisk information

Vi benytter en scanner af typen Epson Perfection V750 Pro, gratisprogrammet IrFanView til bearbejdning og konvertering til pdf og betalingsprogrammet FineReader til OCR-behandling og konvertering til søgbar pdf. Vi skal også prøve at se nærmere på nogle af de gratis OCR-programmer, der findes, men som desværre har en del begrænsninger.

Vi har et mindre udvalg af aviser og bøger, men I må meget gerne selv medbringe egne materialer til brug på kurset, og et usb-stik eller en ekstern harddisk til at gemme de filer, som I har arbejdet med i løbet af dagen.

Fri parkering ved kursusstedet.

Pris:
kr. 300 for medlemmer af SLA og ODA,
kr. 500 for andre

Prisen er inkl. fuld forplejning.

Detaljer

Dato:
16. september 2020
Tidspunkt:
10:00 – 16:00

Arrangør

Sammenslutningen af Lokalarkiver
Telefon:
75 84 08 98
E-mail:
Hjemmeside:
View Arrangør Website

Sammenslutningen af Lokalarkiver

Andkærvej 19
Vejle, 7100
+ Google Maps
Tilmeldte: 10 / 10

Det er ikke længere muligt at tilmelde sig til dette kursus.