Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Scanning af kilder

24. november 2021 10:00 16:00

Pris
kr. 300 for medlemmer af SLA og ODA, kr. 500 for andre – Prisen er inkl. fuld forplejning

På dette kursus arbejdes der med hele processen af digitalisering af kilder fra scanning til færdig visning på arkiv.dk.
På kurset lærer du at scanne kilder til bevaringsformat i tiff, bearbejde kilderne til den rigtige størrelse til formidling, konvertere kilderne til pdf og lægge dem rigtigt ind i Arkibas til visning på arkiv.dk. Vi skal også lærer at OCR-behandle trykte kilder og konvertere dem til en søgbar pdf-fil. Alle arbejdsgange vil blive grundigt gennemgået, og der vil også være god tid til, at deltagerne selv kan arbejde med medbragt materiale med hjælp fra underviseren.

Underviser: Rasmus Willaing Lock, Odense Stadsarkiv

Praktisk information

Vi benytter en scanner af typen Epson Perfection V750 Pro med scannersoftwaren Silverfast, gratisprogrammet IrFanView til bearbejdning og konvertering til pdf og betalingsprogrammet FineReader til OCR-behandling og konvertering til søgbar pdf. Vi skal også prøve at se nærmere på nogle af de gratis OCR-programmer, der findes, men som desværre har en del begrænsninger.

Vi har et mindre udvalg af aviser og bøger, men I må meget gerne selv medbringe egne materialer til brug på kurset, og et usb-stik eller en ekstern harddisk til at gemme de filer, som I har arbejdet med i løbet af dagen.

Fri parkering ved kursusstedet.

Detaljer

Dato:
24. november 2021
Tidspunkt:
10:00 – 16:00

Arrangør

Sammenslutningen af Lokalarkiver

Sammenslutningen af Lokalarkiver

Tilmeldte: 10 / 10

Det er ikke længere muligt at tilmelde sig til dette kursus.