Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Smidt det ud! Kassation – hvorfor og hvordan? (Skørping)

3. oktober 10:00 15:00

Pris
Gratis for medlemmer af LANA. Kr. 300 for medlemmer af SLA og ODA. Kr. 500 for øvrige.
Prisen er uden forplejning.

Kassationskursus i privatarkivalier.

Smid ikke væk, aflever i stedet til det lokale arkiv! Den opfordring er i forskellige varianter blevet benyttet igen og igen, når lokalhistoriske arkiver har villet gøre opmærksom på dem selv og på deres formål; at indsamle bevaringsværdigt materiale fra lokalområdet. Men når fotografierne, bilagene, protokollerne og sagsmapperne så endelig havner på arkivet, står man først for alvor over for noget af det sværeste på et arkiv, nemlig at udskille det bevaringsværdige fra det knapt så bevaringsværdige.

Kassation er uløseligt forbundet med bevaringsopgaven. Hvis arkiverne forsømmer at smide ud, så svigter de deres formål, overblikket over samlingerne forsvinder, og der vil alt for hurtigt opstå pladsproblemer.
Men hvor entydigt og nemt er det at skulle stå og dømme noget til det evige, syrefri liv og noget andet til skraldespanden og makulatoren? Det er hovedtemaet på dette kursus.

Underviser: arkivar Michael Johansen, Hjørring Kommunearkiv, Sindal


Praktisk information

HUSK at medbringe madpakke til frokost.

Der er kaffe fra kl. 9.30. Medbring varmt tøj i tilfælde af køligt vejr.

Bindende tilmelding med oplysning om deltagernes navne, arkivets navn og arkivnr. til Johan Rafaelsen på senest mandag den 26. september 2022.

Detaljer

Dato:
3. oktober
Tidspunkt:
10:00 – 15:00

Arrangør

LANA
E-mail:

Kulturstationen

Sverriggårdsvej 4
Skørping, 9520
+ Google Maps